Om Os


BYEN : vores fælles lokale have

I år (2018) genopstartes Vesterbro Blomstrende by! og hvis du ønsker at adoptere et bed kan du kontakte Mathilde Korsvig på mail.

Siden 2012 har projektet Blomstrende By været med til at sætte sit grønne præg på gadebilledet på Vesterbro. I 2015 blev den interaktive platform, hvor man ved at trykke på kortet kan se hvilke bede der er ledige og klar til adoption.

Gennem sæsonen 2018 vil der være workshops på naturværkstedet træstubben, hvor du som er interesseret i projektet eller dig som har adopteret et bed kan låne redskaber, få frø og gode råd til at tilplante/så dit vejbed til.

Årets første arrangement vil blive i april måned.

Blomstrende By er også en del af naturformidlingsforløb hos de lokale børneinstitutioner og indskolingsklasser. De samles i miljø- & naturværkstedet TRÆSTUBBEN, og lærer om bl.a. frø, og forspiring og laver flotte hegn, så deres bede bliver forårsklare.

Sommeren over kan man følge, hvilke forskellige blomster, der dukker op i ens bed – og alle de andres. Forhåbentlig kan projektet inspirere til, at man selv sætter gang i en køkkenhave på altanen eller i gården. Projektet fungerer også som en måde at mødes på med andre fra kvarteret, og være fælles om at forskønne og forgrønne.

Det er en læringsproces, at skulle tage vare på et bed. Den indsats det kræver at adoptere et bed for en sæson (maj – oktober) er meget op til borgeren. Før blomsterne begynder at spire har bedet brug for tydelig markering så alle kan se; her er der sået frø! Man kan selv bygge hegn og skilte og i år har Blomstrende By også udviklet et symbolsk hegn mærket BLOMSTRENDE BY.

Den største udfordring kan være cykler, Distortion, stilladsarbejde, lastbiler og andre udfordringer – vi er i byen!

Hvis du vil vide mere om typisk krudt og ukrudt i byen kan du læse mere på “Spis din By – Spiseligt Ukrudt på Vesterbro” udarbejdet i samarbejde med BYHØST.

Et partnerskab på tværs af KK forvaltninger og lokale aktører

Partnerskabet Blomstrende By består af Vesterbro Lokaludvalg,  KK/BUF/ Afdelingen for Bæredygtig Udvikling/Miljø & Naturværksted TRÆSTUBBEN og KK Teknik & Miljøforvaltningen.

Kontakt Mathilde Korsvig // 24969826 // Hs9a@okf.kk.dk