Om Os


BYEN : vores fælles lokale have

Siden 2012 er mulighederne vokset for at være med til at sætte sit grønne præg på sin gade gennem Blomstrende By på Vesterbro.

Pilotprojektet har i 2015 ført til oprettelsen af denne interaktive platform, hvor du på kortet direkte kan adoptere et bed på Vesterbro.

Vi arbejder på nuværende tidspunkt på at udvide konceptet til andre bydele i København.

”Lysten til at komme ud af lejlighederne og ned på gaden og være med til at gøre Vesterbro grønnere, stiger hvert år. Byens gartnere er ikke med! Det er dig, der har ansvaret for dit bed. Til gengæld kan du gøre det til dit helt eget med hegn, blomster, og hvad du ellers finder på!”, fortæller Felix Becker, der er tovholder på Blomstrende By.

Blomstrende By er også en del af naturformidlingsforløb hos de lokale børneinstitutioner og indskolingsklasser. De samles i miljø- & naturværkstedet TRÆSTUBBEN, og lærer om bl.a. frø, og forspiring og laver flotte hegn, så deres bede bliver forårsklare.

Sommeren over kan man følge, hvilke forskellige blomster, der dukker op i ens bed – og alle de andres. Forhåbentlig kan projektet inspirere til, at man selv sætter gang i en køkkenhave på altanen eller i gården. Projektet fungerer også som en måde at mødes på med andre fra kvarteret, og være fælles om at forskønne og forgrønne.

Det er en læringsproces, at skulle tage vare på et bed. Den indsats det kræver at adoptere et bed for en sæson (maj – oktober) er meget op til borgeren. Før blomsterne begynder at spire har bedet brug for tydelig markering så alle kan se; her er der sået frø! Man kan selv bygge hegn og skilte og i år har Blomstrende By også udviklet et symbolsk hegn mærket BLOMSTRENDE BY.

Den største udfordring kan være cykler, Distortion, stilladsarbejde, lastbiler og andre udfordringer – vi er i byen!

Hvis du vil vide mere om typisk krudt og ukrudt i byen kan du læse mere på “Spis din By – Spiseligt Ukrudt på Vesterbro” udarbejdet i samarbejde med BYHØST.

Et partnerskab på tværs af KK forvaltninger og lokale aktører

Partnerskabet Blomstrende By består af Vesterbro Lokaludvalg, Områdefornyelsen Vesterbro, KK/BUF/ Afdelingen for Bæredygtig Udvikling/Miljø & Naturværksted TRÆSTUBBEN og KK Teknik & Miljøforvaltningen.

Kontakt Felix Becker // 29 28 34 52 // cf3f@buf.kk.dk